• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018

Koihunt november 2014 dag 3

Een nieuwe dag is aangebroken, heerlijk weer vandaag. Toch zie je dat de mensen hier de winterbescherming voor hun vormbomen aanbrengen. Met een lichtelijk klopje in mijn hoofd van de eerdere gezelligheid gaan we op pad. Als eerste staat Marudoh op het programma. Bij zijn eerste vishuizen aangekomen troffen we zeer grote koi aan. Wat een imposant gezicht. Omdat het druk was en de vissen toch wel wat beschadigingen hadden zijn we naar het andere vishuis gegaan welke direct aan zijn huis ligt. Hier zaten zijn mooiste koi. Veelal koi die Azukari verbleven en net voor onze komst uit de mudponds zijn gekomen. Helaas konden we hier niet slagen voor onze zoekopdrachten.

Vervolgens zijn we naar Conias gegaan. Bekend van zijn Goshiki, Ginrin Goshiki en Doitsu Showa. Hier konden we beslag leggen op een 3tal koi een Ginrin Goshiki van ongeveer 47cm, Tancho Goshiki van ongeveer 49 en een Tancho van ongeveer 58 cm.

Onderweg naar Shinoda hebben we nog een aantal vishuizen bezocht. Je komt er tenslotte toch langs. Bij Shinoda hebben we een Hi Utsuri laten bowlen. Een 4 jarige dame van 72cm. Dat je hier u tegen mag zeggen moge duidelijk zijn en tegen de prijs ook.

Omdat het zo´n mooi weer was zijn we ook nog even de bergen in gereden om te genieten van de omgeving. Yamakoshi staat in zijn herfstjas nog aan en die kleurt aardig mooi.

Daarna naar Yamaju gegaan om te kijken voor een Doitsu Ochiba. Deze werd al snel gevonden. Ook een aantal andere nisai werden geselecteerd. 2 mooie asagi´s en een Shusui. Vlak bij deze kweker zit een Noodlesoepbar waar we heerlijk hebben genoten van een flinke bak soep.

Toen naar Kyuchan Marukyu, bekend om zijn snelle groeiers. Waarbij Kohaku de boventoon voert. Hier hebben we drie nisai geselecteerd van jawel, 58 cm. Geweldig!

Terwijl we naar Hirasawa onderweg waren zijn we nog bij een aantal kwekers naar binnen geschoten maar helaas niet kunnen slagen voor onze missie. Bij Hirasawa, 2e keer deze trip, hebben we twee 4 jarige Karashigoi geselecteerd en ook nog eenzelfde 4 jarige Chagoi…Het werd alweer donker, dus morgen vroeg als eerste maar weer terug om daar nog verder te selecteren. Ik ben erg gecharmeerd van de kwaliteit die hij produceert.

Bijna 10 uur in de avond nu ik dit bijna klaar heb. Tijd voor het avondeten.