• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018

Koihunt november 2014 dag 2

Vanmorgen om 6.30 opgestaan om te ontbijten. We moesten vroeg uit de veren omdat we bij Takahashi een afspraak hadden staan. Na een uurtje rijden kwamen we aan bij het vishuis van deze leuke man. Er waren veel mooie koi te zien en konden al snel gaan netten. Een aantal mooie showa, een Yamabuki en een prachtige Kohaku werden aangekocht. Ook werden er een aantal nisai geselecteerd. De kwaliteit was bijzonder goed.

Daarna stond eigenlijk Hirasawa op het programma maar omdat we langs Uonuma kwamen, hadden we zoiets van, tja, ook maar even naar binnen. Wat een geweldige koi had deze man.2 Prachtige Kado Ginrin Asagi’s waren zo aangekocht. Ook een Ginrin Matsukawabake (echt bijzonder), een geweldige Tancho Showa (toekomst perspectief) werden geselecteerd. De onderhandelingen verliepen enigszins stroef maar uiteindelijk waren we toch trotse eigenaar!

Terug gereden richting Ojiya kwamen we in de buurt van Miyatora. Zijn nisai vonden we erg tegenvallen maar de sansai en yonsai in het vishuis ernaast waren adembenemend. Helaas had Miyatora san een afspraak waardoor we niet langer konden blijven. We besloten om op een ander tijdstip terug te keren en door te rijden naar Hirasawa.

Tja, als je eens veel en grote koi wilt zien is dit toch echt wel ‘the place to be’. Ongeloofelijk!! Hier zag ik een Kujaku zwemmen waarbij ik kippenvel kreeg. De metallic spatte eraf. De glans van de huidkwaliteit was echt geweldig. Er was echter 1 maar. Ik durfde bijna niet naar de prijs te vragen. Uiteindelijk toch gevraagd. Pffff echt buiten mijn budget, shit happens,we gaan ervoor! Superblij!! Een female showkwaliteit Kujaku van 56 cm (sansai). Deze koi werd aangekocht samen met een female sanke van 59cm. Morgen komen we hier nog terug om Chagoi en wie weet wat meer te selecteren.

Mocht u hier koi zien waar u geïnteresseerd in bent, of wilt u alsnog na het zien van dit moois een zoekopdracht, neem dan contact op. We kunnen het zo regelen. Nu zijn we nog hier.

Morgen weer een dag.