• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018
Besuto Koi gaat weer naar Japan!

Hartje zomer, snikheet! Voor ons alweer de hoogste tijd om de koihunt voor dit najaar voor te bereiden. 

De reis is inmiddels geboekt. Wij zullen van 21 oktober t/m 5 november afreizen omdat juist in deze tijd de beste Koi worden afgevangen en geselecteerd.Bij een aantal kwekers zullen we deze selectie meemaken. Ook zullen we bij het oogsten van een mudpond aanwezig zijn. We zullen met de neus vooraan staan om de mooiste koi te selecteren. Ik doe dit niet alleen. Dit jaar heb ik het genoegen om met de vrienden van Natsukoi samen te gaan. De voorpret is al een teken van een mooie samenwerking!

Dit jaar maken we een kleine omweg om in het land van de rijzende zon te komen. We doen eerst Dubai aan, verblijven daar twee dagen, snuiven wat cultuur, proberen wat koi te slijten aan de sjeiks en vliegen dan door naar Japan. (Je moet wat als de reis via Dubai zoveel goedkoper is haha.)

Na ons verblijf in Dubai vliegen we door naar Osaka (zuiden van Japan) om vanuit daar naar Hiroshima te reizen waar Reinier van Koi Import Janssen ons opwacht. We zullen hier in vijf dagen een aantal kwekers bezoeken zoals Sakai Fish Farm, Omosako, Oishi en Takigawa. Er is nog ruimte om te switchen en/of een paar kwekers erbij te pakken.

Na vijf dagen, maar kunnen er ook gemakkelijk zes worden, gaan we per Shinkansen in een rap tempo naar het noorden. In de Niigata Prefecture zullen we het tweede deel van onze reis verblijven. We gaan genieten van het idyllische berglandschap, en zullen vele kwekers gaan bezoeken. De namen zal ik u onthouden, ze zijn bekend en zullen in de reisverslagen met veel foto's voorbij komen.

De keuze voor ons wordt dit jaar breed en zeker uitdagend. Toch kan deze uitdaging nog groter worden. Er is voor iedereen de mogelijkheid om een zoekopdracht door te geven zodat u uw favoriete koi, mijlen ver weg, toch in vertrouwde hand en met een goed oog uitgezocht ziet worden.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om uw wensen te bespreken en hoe ik te werk ga om deze te verwezelijken.

Tot ziens!

Besuto Koi

René Gerritzen

Lightbox Image Lightbox Image

Lightbox Image Lightbox Image Lightbox Image Lightbox Image

Lightbox Image